Denne passer til "most-mat" fasen. Omeletten har ingen biter, er lett å tygge og veldig proteinrik.
Du trenger følgende:
1 egg
2 skiver bacon
1/4 løk
1 fedd hvitløk
1 ss raspet ost
1 ss melk eller fløte
Salt og Pepper
Smør til steking
Ha litt smør i panna, og sett plata på lav varme. Når smøret har smeltet legg i baconet. La det ligge urørt mens du gjør resten. Skjær løken i to, skrell feddet med hvitløk og knus det en gang med kniven. Legg løken i panna sammen med baconet. Sett opp temperaturen litt - men ikke for mye, mellom lav og middels. Du vil høre litt rolig fresing. Knekk egget oppi en bolle og tilsett melk. Visp dette til det er en gjevn og fin blanding, uten tråder. Sett opp temperaturen til litt over middels. Følg med på løken, når den er blitt blank og gjennomskinnelig, ta ut løk og bacon av panna, men behold smøret og fettet! Hell oppi eggebladningen. Ta en slikkepott og skyv inn kantene mot midten etterhvert som de begynner å stivne, og la væsken renne ut slik at den stivner. Etter litt, tar du osten på toppen, og krydrer med salt og pepper. Så folder du kantene over osten, og snur omeletten. Etter ett til to minutter er den ferdig.
Jeg klarer bare å spise halve denne posjonen, men sparer resten til kvelden som pålegg på knekkebrød. Men for min del er dette langt bedre enn barnemat på glass.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommenter og spør om du vil. Men la oss holde det på et saklig plan ok?