tirsdag 9. april 2013

Gougeres

Ok, dette er virkelige smakfulle saker. Snublet over denne oppskriften i mormors gamle kokebok. Disse er en slags vannbakkels bare at de smaker ost :)
Denne oppskriften virker komplisert, men er i realiteten såre enkel. Du trenger følgende:

2dl mel
2dl vann
2dl revet ost - gjerne skarp cheddar eller parmesan, men bruk det du har
3 egg
4 ss smør
1 klype salt
1 klype pepper

Start med å varme vannet i en kjele. Smelt smøret sammen med vannet og rør rundt. Pass på at kjelen ikke koker. Tilsett litt og litt mel og rør det sammen til en deig. Så rører du inn i eggene, pass på at de ikke koagulerer i bunnen av kjelen, så ta den av og på varmen etter behov. Til slutt rør inn ost og salt. Du kan også tilsette annet krydder som muskat, urter, chili osv.

Varm opp ovnen til 190 grader. På et stekebrett legger du små "klumper" eller "kuler" som du lager med to spiseskjeer. Sett brettet i ovnen og stek i ca 20 - 30 minutter. Du vet at de er ferdig hvis du tar en å deler i to. Den skal ikke være våt inni, men ligne på wienerbrød/croissant.

Server i en brødkurv eller lignende. Jeg spiste en, det holdt for meg, men det smakte veldig godt!

Tips, lag de litt mindre med te-skjeer istedet, også sprut inn en blanding av kremost, urter og løk og server som en snack til gjester.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter og spør om du vil. Men la oss holde det på et saklig plan ok?