tirsdag 9. juli 2013

Todagers fusion-suppe med svin.

Her har vi jordarundt på 48 timer i gryta :)
Denne er inspirert av favorittsmakene mine fra asia, afrika, europa og sør-amerika. Tanken var at hvis jeg hadde hatt en øy midt i stillehavet, så ville nok maten hatt litt av denne inflytelsen. Her er det kokosmelk og karri fra asia, blandet med lime, tomat og chili fra sør-amerika, couscous og allehånde fra afrika og svin og sjalottløk fra europa.

Todagers fusion-suppe med svin.

Kraft

1/2 selerirot
3 stangseleri
5 gulrøtter
4 løk
1 persillerot
1/2 hvitløk
3 sjalottløk
1 neve persille
2 liter vann
1 chili
salt og pepper

Hakk alt grovt, og fres i en stor kjele til løken blir blank. Tilsett vann og la dette koke lenge.
Jeg kokte det i 4 timer, så lot jeg det stå over natten i kjøleskapet, så kokte jeg det ytterligere en time dagen etter.
Dette ble 1.5 liter veldig intens og smakfull kraft.

5 gulrøtter
2 løk
1/2 hvitløk
2 bokser kokosmelk
4 tomater
1 ss ketchup
1 ss karri
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 ts barbeque saus
2 ss ketchup
3 ts sukker
1/8 ts allehånde
2 lime
300 g svinekam (ikke røkt)
1 neve basilikum
1 neve persille
2 dl vann
1.5 l kraft
Salt og pepper

Skold tomatene og avkjøl. Skjær grønnsakene i terninger og fres de til de blir blanke. Skjær svinekjøttet i 5mm tykke skiver. Fres de sammen med grønnsakene, og hell over vann. La det koke en 15 minutters tid. Fjern tomatskinnet og blend de med urter og krydder. Tilsett dette i kjelen og la det koke 15 nye minutter. Tilsett kraften og la det putre til grønnsakene er veldig møre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter og spør om du vil. Men la oss holde det på et saklig plan ok?