søndag 20. juli 2014

Løkringer med øl-røre



Ok, la meg først starte med å si at dette er IKKE slankekost, men når det er sagt skal jeg gi dere et par tips på hvordan dere kan gjøre de langt sunnere.
Ok jeg elsker å bruke øl som væske i løkringene mine, det gir en helt spesiell smak, og en annen viktig ting er å krydre melet skikkelig. Ikke vær redd for å ta for mye krydder, når du tror du har tatt for mye, har du mest sannsynlig tatt litt for lite, så pøs på!

Gir ca 12 - 18 løkringer
50g mel *
0.5 dl øl * - bruk hva som helst, gjerne porter, ipa, apa eller brown ale!
1/2 ss bakepulver
chilipulver
paprikapulver
oregano
salt
pepper
cayennepepper
karri
valmuefrø
solsikkeolje til steking **

* Disse målene er litt "ca" mål. Det som er viktig er at røren får konsistens som tjukk pannekake / vaffelrøre. Slik at ringene får et solid lag på seg uten at det blir borte med en gang.
** Kun til fritering

Bland mel, bakepulver og krydder godt. Rør så inn øl. Tilpass tykkelsen med enten mer øl, eller mer mel. Når den har rett konsistens, lar du den stå og svelle litt mens du skjærer løk.

Skrell løken, og skjær den i ca 0.5 - 1cm tykke skiver.
Nå må du bestemme deg for om du vil ha en eller to ringer inni hver ring. Hvis du tar to, vil løken bli mer fast og beholde mer av den skarpe løksmaken. Har du en ring blir den bløtere og søtere som stekt løk.

Hell olje i pannen slik av du får ca 1.5 cm med olje.Varm opp oljen til 190 grader. Nå er det viktig at du klarer å holde stabil temperatur.

Dypp en og en av ringene i røren, og ha de over i pannen. De vil blåse seg opp, og når de er gylne er de klare til å snu.

Ta kjøkkenpapir på og under ei rist, og legg ringene oppå når de er ferdig. La de renne av seg på hver side før servering.

Disse er nydelige til / på hamburger, geniale ved siden av grillmat, eller bare som en lørdagssnack.

Fett

Når du friterer i panne i varm olje istedet for en slapp frityrgryte så absorberer maten mindre fett. Det er fordi temperaturen er høyere, og maten har kortere kontakt med oljen. Har du en skikkelig varm frityrgryte >180 grader, får du samme effekt. Det er viktig at du lar de renne av på papir og lar papiret absorbere så mye fett som mulig, det er ikke bare på grunn av helsa, men også på grunn av smaken! :)

Ekstra sunne ovnsbakte løkringer

Ok jeg lovte et tips til hvordan man gjør disse sunnere.
Start med melet, skift til havremel. Mer fiber, mer smak som passer bra med ølet, og det blir litt seigere så det er lettere å ovnsbake.

Det er viktig at du justere væskeinnholdet her slik at røren blir tykkere. Du kan også dyppe de i knust cornflakes, special K, havregryng, brødsmuler etc. Legg de på bakepapir på en stekeplate, og sett stekeovnen på 220 grader. Sett inn løkringene og stek til de er gylne. Disse er også veldig veldig gode :) Og sunnere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter og spør om du vil. Men la oss holde det på et saklig plan ok?