torsdag 30. oktober 2014

Kokos- og Peanøttsuppe


En pikant og varmende suppe som gir kosefølese i magen i høstmørket. Fyldig og full av spennende smaker, og ikke minst relativt sunn.



Denne er enkel å lage, det meste følger en av hver prinsippet.

1 hel løk
1 hel hvitløk
1 ss olje
1 paprika
1 boks hakkede tomater
1 boks lett kokosmelk
1 neve korriander
1 Fond du Chef (Kylling)
1 lime (saften)
1 strøken ts ingefær
1 strøken ts chilipulver
1 lite dryss cayennepepper
1 ss peanøttsmør
1 ss honning
1 kjøkkenglass med vann
1 ts rødvinseddik
salt og pepper

Skrell løk og hvitløk og hakk i ca 1x1x1cm terninger. Fasongen er ikke nøye, men tykkelsen bestemmer hvor lang tid det tar før de er møre.

Varm opp oljen på middels varme, ha i løk og hvitløk. Tilsett salt og pepper og la det stå under omrøring til løken er blank. Tilsett paprika, krydder, tomater, fond og vann. La det putre til paprikaen er myk. Mos alt sammen med stavmikser eller en blender, tilsett honning, kokosmelk, lime, peanøttsmør, eddik og smak til med evt mer salt og pepper. La det putre til ønske konsistens. Server gjerne med sprøe krutonger, eller ristet rugbrød. Får du gjester kan du hole ut store rundstykker og servere suppen i de!

3 kommentarer:

  1. Tusen takk for en fantastisk blogg! Jeg har brukt natterstimene på å lese gjennom alt. Er selv nyoperert på 5 dagen og syns det er fryktelig tøft! Sliter med å få nok væske og proteindrikk.

    Andre blogger har skrevet så lite om de første dagene og deres opplevelser så takk for at du skrev mer om det. Godt at man ikke er alene med å oppleve den første tiden tøff!

    SvarSlett
  2. Har lest bloggen din fra A til Å. Ut i fra alt jeg har lest er det mye godt og vondt. Men det gode får en til å glemme alt det vonde. Gøad på dine vegne for å ha oppnådd dette. ☺

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det :) jeg føler at selv om det har vært en tøff reise, så har det vært verdt hver eneste tåre, knekk og motstand jeg har måttet gå gjennom. Oppturen er etter alt et lettere liv hvor jeg kan være mer tilstede med barna mine og gjøre alle ting som før ville vært umulig.

      Slett

Kommenter og spør om du vil. Men la oss holde det på et saklig plan ok?