lørdag 18. mai 2013

Frokost-taco


Dette er det mange mexikanske arbeidere spiser i bilen på vei til jobb hver morgen. De står opp grytidlig, mens kona har stått opp enda tidligere og laget en komplett frokost pakket inn i en tortilla, slik at mannen får en fin start på dagen. Det er ekte kjærlighet det.



Frokosttaco
(per taco)

1 egg
1/2 løk
1/2 chili
1 fedd hvitløk
100g kjøtt (Chorizo, pølse, bacon, skinke, kjøttdeig, kylling, fisk - valget er ditt)
1 liten potet
1/2 grønn paprika
1/2 tomat
1 ss cottage cheese eller "Queso Fresco"
1 ss salsa etter ønske
olje til fritering
litt koriander

Start med å skjære poteten i terninger. Friter potetene til de er gylne og møre. Mens de friterer skjær løk, hvitløk, chili, kjøtt, og paprika i små terninger og sauter de på lav varme til løken er blank, kjøttet er gjennomstekt og paprikaen er mør. Ta av potene og la de hvile på papir og renne av seg. Visp egget i en bolle, og hell over. Vent litt og begynne å skyve egget og resten forsiktig inn mot midten. Det er viktig at ikke egget steker for lenge, her vil vi ha saftig eggerøre og ikke tørre eggesmuler. Hell i potene når egget er ferdig, og vend forsiktig sammen. Hell alt oppi en tortilla, ta på ost, salsa og koriander. Brett og nyt en fullverdig frokost i hånden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter og spør om du vil. Men la oss holde det på et saklig plan ok?