mandag 25. februar 2013

Gulrot Rissotto

Ok, denne passer til "Most Mat" fasen, og til "Fast føde" fasen. Veldig smaksrik, du kan jåle den til å bruke risottoris og fancy urter og greier, men jeg laget dette av rester jeg fant i huset.


Du trenger:

2 tomater
2 posjoner ris (Jeg brukte 5 minutter grøtris fordi det var det jeg hadde, men bruk gjerne risottoris eller annen ris du har)
2 ss tomatpure
1 ts sukker
2 ss hvitvinseddik / juice av en sitron, eller to lime
4 fedd hvitløk
7dl kyllingkraft / eller buljong...
1dl fløte
1/2 løk
3 gulerøtter
1 ts oregano
1 ts basilikum
Smør
Olivenolje
Salt og pepper
1 ts paprikapulver
1/4 ts cayennepepper / chilipulver

Ok, start med å skolde tomatene og fjern skinnet. Skjær tomatene i to og fjern frøene. Hakk tomatkjøttet i terninger og sett til siden. Skjær gulroten i små terninger, kok de i en kjele med halvparten av kraften. La de koke til de er helt myke. Bruk en stavmikser og mos de til en pure. Skjær hvitløken og løken i små terninger. I en stekepanne med høyekanter smelt smør og bland i olivenolje. Ha oppi løk og la den bli blank på lav varme. Når løken er helt myk ha oppi ris, tomatpure, krydder og urter. Fres dette litt før du sper oppi resten av kraften. Tilsett tomatene, sukker og la det koke til risen er myk. Når risen er nesten ferdig smaker du til med eddik, salt og pepper. Sleng oppi fløte, og rør inn gulrotpureen til slutt. Ta en ekstra smakerunde med salt/pepper.

God appetitt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter og spør om du vil. Men la oss holde det på et saklig plan ok?