torsdag 4. april 2013

Kyllingslider

Dette er en enkel og grei, men smakfull kyllingrett som sitter som et skudd i "fast-føde" stadiet. Selv om det er mange ingredienser, så lager den seg i bunn og grunn selv.



1 kyllingfilet
1 løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot
1/2 eple
1/2 appelsin
1/2 flaske øl - gjerne mørk
5 dl kyllingkraft / buljong
2 laubærblad
1/4 ts karve
1 nellik
1/2 ts chilipulver
1 ss paprikapulver
1/2 ts oregano
1 ts gurkemeie
2 - 3 ss sennep
1 ss tomatpure / 3 ss ketchup
1 ts hvitvinseddik
1/2 hamburgerbrød / rundstykke
1 ss revet ost
Olje til steking
Salt / pepper

Start med å skrelle gulrot, løken og hvitløken. Del løk og gulrot i fire store biter, ha de oppi en bred kjele med litt olje og la det frese. Etter litt ta hvitløken og knus en gang under kniven slik at den sprekker litt og ha oppi kjelen. Mens det putrer på middels lav varme, så tar du å gnir kyllingen inn med salt, pepper, chilipulver og paprika. Når løken begynner å mørne ha oppi kyllingen og fres til den blir lett gyllen på utsiden. Om du skal bruke tomatpure istedet for ketchup, ta i denne nå og la den frese ett minutt sammen med det andre før du heller oppi kraft og øl. Del eple og appelsin i to båter, og hiv de oppi gryta. La dette koke opp og putre på lav varme et kvarters tid og ha oppi sennep, ketchup og eddik. Dette kan nå fint stå å putre lenge. Så lenge det er væske i gryta vil kyllingen holde seg saftig og mør. Jo lenger den står jo enklere blir det å spise for oss med mikromager.

Neste steg: Ta brødet og legg ost på toppen, litt salt og pepper og inn i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Egentlig så lenge du vil, ønsker du sprøere ost og brød, ta 15 minutter, ønsker du mykere og klissete ost, ta 10 minutter. Ta ut kyllingen og la den hvile. Sil væsken og ha den i en panne og begynne å redusere ned. Hvis du vil kjappe deg, så ta litt Maizena i vann og kok opp til den tykner istedet. Skjær kylling i skiver eller biter, og legg oppå brødet. Hell sausen over. Mmmmmmmmmmmm


PS. for meg er dette tre måltider. Jeg laget til lunsj, og fikk både middag og kvelds ut av det. Til middag varmet jeg bare alt i ovnen, da fikk jeg litt sprø kylling på utsiden, og saftig i midten. Veldig godt :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter og spør om du vil. Men la oss holde det på et saklig plan ok?