lørdag 23. mars 2013

Egg Benedicto


Ok, dette var en morsom vri på "Egg Benedict". For de som ikke vet hva det er, så er det en engelsk frokost muffin, stekt røkt bacon med et posjert egg og Hollandaise på toppen. Det jeg tenkte var hvordan hadde denne vært i Mexico hvis de hadde oppfunnet retten?
Ok, la oss starte med den engelske muffinsen. Dette er en pannestekt frokostbrød laget av en ganske standard gjærdeig. I Mexico har de noe som ligner som heter "Conchas". Forskjellen er at disse blir stekt i ovnen som standard rundstykker. Så var det baconet sin tur. De har absolutt bacon i Mexico, men jeg valgte å bruke Chorizo, fordi den er så full av masse smak. Egg er egg, så det var greit. Men Hollandaise byttet jeg ut med rømme og en sterk salsa.

Egg Benedicto
1 egg
1/2 dl melk
1 Conchas
1/2 Chorizo
2 ss salsa
1 ts rømme
Olje/Smør til steking

Visp egg og melk sammen. Del conchasen i to og dypp hver del i egget. La de suge opp så mye av egget som mulig. Snu de på en tallerken og hell resten av egget over halvdelene. Stek til de er gylne på hver side på middels temperatur. Sett til siden. Tøm Chorizoen for innhold og hakk fyllet i små biter. Stek bitene til de er godt stekt. Hell Chorizoen og fettet over egge-Conchasen. Ta rømme og salsa på toppen. Enjoy :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter og spør om du vil. Men la oss holde det på et saklig plan ok?