lørdag 16. mars 2013

Salsa


Ok idag skulle vi ha taco, og vi var tomme for salsa. Heldigvis hadde vi alt vi trang for å lage en kjapp improvisert salsa. Siden tomatskinn ikke er så heldig for meg i den fasen jeg er nå valgte jeg å skolde tomaten og lage en variant av "Salsa Verde". Salsa Verde er en salsa fra Yucatan laget av grønne langstekte tomatillos. Her var det hverken tid til å langsteke eller få flydd inn tomatillos fra mellomamerika.
Salsa Verde (GBPDude way)
Blir en bolle salsa

1 stor tomat
2 fedd hvitløk
1 liten løk
2 dl kyllingkraft / buljong
1/2 neve koriander (eller 1 ts tørket koriander)
1/2 neve oregano (eller 1 ts tørket oregano)
1 ts vineddik eller juice av 1/2 lime
1 ts smør
1/4 - 1 strk ts cayennepepper
1/4 - 1 strk ts chilipulver
1 ss ketchup (kan sløyfes, brukte for farge, fylde og rundhet, tomatpure kan og fungere)
salt etter smak

Start med å gjøre klar en bolle med isvann, og kok opp en kjele vann.
Ta tomaten og skjær et lite kryss i skinnet midt på bunnen. Det trenger ikke være dypt, bare gjennom skinnet. Legg tomaten oppi det fosskokende vannet. Pass på at hele tomaten er dekket av vann. Etter veldig kort tid vil skinnet løsne og begynne å skrelle seg bakover. Ta tomaten over i isvannet og så over på benken.

Finhakk hvitløk og løk. Tøm ut det kokende vannet, og ha smør i kjelen. Bruk medium varme og fres løken til den blir blank. Skrell tomaten og skjær den i terninger. Ha tomatene oppi kjelen og stek de sammen med løken. Når løken er gjennomskinnelig tilsett ketchup/tomatpure og fres dette under omrøring. Tilsett kraft, krydder og urter og la den koke i noen minutter. Bruk så en stavmikser eller blender til å mose alle biter. Smak til med eddik og salt, og la den redusere ned til ønsket konsistens.

Perfekt til tortilla chips, taco, burrito, carnitas og andre tex-mex / meksikanske herligheter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter og spør om du vil. Men la oss holde det på et saklig plan ok?