lørdag 2. mars 2013

Tomatsuppe

Rask og enkel tomatsuppe med masse smak. Perfekt for fasen "flytende".

1 tomat
1/2 løk
4 fedd hvitløk
1 ts vineddik
1/2 ts sukker
1/2 gulrot
1 skvett fløte
1 ts oregano
1 ts basilikum
salt
pepper
smør

Skold tomaten og fjern skinnet. Del tomaten i to og ta ut frøene. Skjær tomaten i terninger og legg til siden. Skjær løken i terninger, knus hvitløksfeddene og skjær de smått. rasp gulroten. Smelt smør i en kasserolle ha i løk og begynn å stek den på middels varme. Når løken begynner å bli blank ha i hvitløken. Fortsett til løken er myk og litt gyllen i fargen. Tilsett tomat, gulrot, urter, salt og pepper. La dette koke en stund, er blandingen for tørr tillsett vann, kraft eller buljong Etter at alt har kokt seg mørt og fint tilsett vineddik og mos alt med stavmikser. Pass på å få med alt, slik at det får en gjevn konsistens. Tilsett følten og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter og spør om du vil. Men la oss holde det på et saklig plan ok?