onsdag 6. mars 2013

Is-te

Is-te er en forfriskende drikk som de fleste kjenner og liker. Men ikke alle er klar over hvor enkelt det er å lage kjempegod is-te hjemme. Alt du trenger er vann, te og sukker. Her kommer en en grunnoppskrift, så kan du tilsette smaker, juice, urter og andre smaker selv å finne dine favoritter.

Alt starter med te. Du kan bruke vanlige te-poser eller løsvekt-te, tørkede urter eller frukter. Det viktige er temperaturen på vannet du trekker teen i. Hvis du trekker teen i kokende vann trekker du ut bitterstoffer og teen kan bli veldig bitter. Det samme gjelder hvis du klemmer ut vann fra teen etter den har trekt. Selvfølgelig greit om du ønsker en bitter te. Men jeg foretrekker å hente ut så mye av aromaen, og så lite av bitterstoffer og andre avsmaker  som mulig.

Is-te
gir 1,5 l ferdig te.

8 dl vann til trekking
8 dl kaldt vann
100g sukker
6 te poser eller 25g løsvekt te.
1/2 - 1 strk ts sitronsyre

Kok opp vannet og la det stå til temperaturen er 75 grader. Løs opp sukkeret i vannet, og ha oppi teen. La teen trekke i ca 10 minutter. Hell teen over i en flaske eller kanne. Fyll opp resten av vannet og rør ut sitronsyren. Server med isbiter og sett i kjøleskapet. Denne holder ca en uke i kjøleskapet.

Kaloriinnholdet i denne is-teen er 26kcal per 100ml. For meg er denne søt nok, men ønsker du en søtere te, så kan du øke sukkermengden. 200g sender deg opp til 53kcal per 100ml.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter og spør om du vil. Men la oss holde det på et saklig plan ok?